Met het Wilhelminaveld vlak voor de deur, kon Gebouw-T het niet laten om een muziekfestival te organiseren. Het Wilhelminaveld is namelijk uitermate geschikt voor optredens, zo blijkt al uit het succes van de Palm Parkies die elke zomer weer op het veld plaats vinden. Het Op De T Festival is een gratis festival wat voor de eerste keer plaats vond op Hemelvaartsdag in 2011. In 2022 zijn we, na twee afgelaste edities vanwege de coronacrisis, eindelijk toe aan de tiende(!) editie. Wederom op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022 van 13:00 tot 20:00. Naast optredens van diverse bands met uiteenlopende stijlen, is er ook een festivalmarkt en een kinderhoek aanwezig. Tevens zijn er eetgelegenheden, dus geen reden om vroeg naar huis te gaan! Na de activiteiten op het veld is het feest nog lang niet over, want dan is er een afterparty in Gebouw-T!

Vrijwilligers

Op De T Festival kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zijn wij ieder jaar weer op zoek naar mensen die een dagje achter de kassa, achter de bar of in de kinderhoek willen werken. Ook zoeken wij altijd krachtpatsers die willen helpen met de op- en afbouw.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Toegang tot een concert naar keuze in Gebouw-T.
 • Een heerlijke vrijwilligers-bbq.
 • Een fantastische dag mét afterparty!

Lijkt het je leuk om een keer te helpen, stuur dan een mailtje naar medewerkerszaken[at]gebouw-t.nl

Historie

In 2020 en 2021 kon Op De T Festival helaas niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis.

In 2019 stonden The Rootsriders, The Juke Joints, The Calicos, Bas de Meijer en The Vision of Johanna op het programma.

In 2018 stonden Hippe Gasten, Sven Hammond, The Havanas, Papa GoNi en Flat Funk Rock Out op het affiche.

In 2017 genoten we van Hind Hakki, Convoi Exceptionnel, Terra Volta, Michelle David & The Gospel Sessions en 666 The Nightmare.

In 2016 stonden Gifter, Grandview Avenue, Dreadless, Jungle By Night en The Fabulous WannaBeatles op het podium.

In 2015 stonden Danny Vera, TemTemPiés, King Dalton, Smelly Kitchen, Chubby Louis op het podium.

In 2014 stonden Knarsetand, Amariszi, Harry Mo, Duke John en Bradley’s Circus op het podium.

In 2013 stonden Fully Revised and Updated, Farstreet feat Jasper Verstraaten, Reservoir Dogs Band, Leah Rosier And The Two Rootsband en Memphis Maniacs op het podium.

In 2012 stonden Def Americans, One Day Flies, De Hobbyisten, Old Main Drag, The Blue Hogs en Monocle Mint op het podium.

Tijdens het Op De T festival van 2011 waren er onder andere optredens van Johnny Booze and the Voltones, The Kik, Dimestore Hoodoo, La Boutique Fantastique en JP & Seeger Session Band. Op de afterparty in Gebouw-T stonden Def P & The Beatbusters.

Huisregels

Iedereen is van harte welkom bij Op De T Festival. Om het voor iedereen gezellig en verantwoord te houden, geldt een aantal regels:

 • Volg aanwijzingen van het Op De T- en veiligheidspersoneel op.
 • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18, er kan om legitimatie worden gevraagd.
 • Wapens, gevaarlijke voorwerpen en spuitbussen zijn niet toegestaan op het festivalterrein en worden in beslag genomen.
 • Het is verboden alcoholische dranken, glaswerk en blikjes mee te nemen op het festivalterrein.
 • Handel in, en gebruik van, soft- en harddrugs, is ten strengste verboden.
 • Ongewenst seksueel gedrag wordt op geen enkele manier getolereerd.
 • Op elke vorm van agressief of discriminerend gedrag volgt een ontzegging.
 • De organisatie van Op De T Festival kan niet aansprakelijk worden gesteld voor zoekgeraakte spullen of enig (lichamelijk) letsel dat op of nabij het festivalterrein wordt aangedaan.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren en te samplen op en nabij het festivalterrein.
 • Crowdsurfen is verboden.
 • Houdt rekening met elkaar en met onze buren! Overlast in de omgeving van Op De T wordt niet toegestaan.
 • Wanneer wij denken dat er sprake is van een teveel aan alcoholinname, kan de toegang tot de afterparty ontzegd worden.

Bij overtreding van deze regels kan je de toegang tot het festivalterrein ontzegd worden. In geval van twijfel of discussie heeft de festivalorganisatie altijd gelijk. Van overtredingen en misdrijven wordt altijd aangifte gedaan bij de politie.